Kalmthout, Sportpark Heikant

De opzet van het ontwerp is het verwezenlijken van een nieuw sportpark binnen het RUP dat werd goedgekeurd in 2010.

Het sportpark werd voorzien van een atletiekpiste met vier banen rond en zes in rechte lijn (sprint); deze piste omvat ook alle andere atletiekdisciplines. Bij deze atletiekpiste is een gebouw met alle nodige voorzieningen (kantine, berging, twee kleedkamers + douches, secretariaat, EHBO, …) gebouwd. Er zijn drie natuurgrasvelden en één kunstgrasveld aangelegd waarvan de twee hoofdvelden en het kunstgrasveld volledig werden afgesloten. Tussen de twee hoofvelden werd een nieuw gebouw ten behoeve van de voetbalvereniging opgetrokken. Dit gebouw bestaat uit een begane grond met acht kleedkamers + douches, toiletten, secretariaat, sanitair, berging en stookplaats en een eerste verdieping met keuken, kantine met vergaderruimte en toiletten. Een overdekte tribune vervolledigt het gebouw. Verder werden er zes buitenpetanquebanen voorzien en een petanquegebouw met vier indoor petanquevelden, sanitair en zitruimte. Tenslotte werd een Finse piste, twee beachvolleybalterreinen en een speeltuin voorzien.

Het sportpark is omringd met een grote volwaardige groene buffer met inheemse streekeigen beplanting. Verder zijn er 167 nieuwe bomen aangeplant, dit met grote formaten van bomen om onmiddellijk een groen resultaat te bekomen. Alle sportterreinen zijn afgebakend met een haagstructuur. De publieke parking (190 parkeervakken) is voorzien van een zeer groene inrichting (groene overloopparking in grasdallen, integratie van nieuwe eiken, haagstructuren,…).

Voor de aanleg van dit sportpark is ook een nieuwe afwatering voorzien voor de afvoer van de verharde oppervlaktes, drainage van de sportvelden en een gescheiden DWA riolering. Het water afkomstig van de daken, drainage, atletiekpiste en de verharde oppervlaktes wordt opgevangen in RWA buizen en buffergrachten.

Bouwheer: Gemeente Kalmthout
Architectuur: Groep Infrabo
Locatie: Heikantstraat, 2920 Kalmthout
Bouwperiode: Fase 1: grondverzet + terreinriolering + parking + groenbuffer (2013-2015) – Fase 2: gebouwen (2014-2015) – Fase 3: aanleg sportvelden + wegenis + groenaanleg (2015-2016)
Oppervlakte: ± 80.000 m²

Een project waarmee we jou kunnen helpen?

Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.